Eerdere Projecten

Leerlijn Natuurfontein
Een leerlijn voor de BuitenSchoolse Opvang die ALTIJD buiten speelt! Weer of geen weer. Met deze op maat gemaakte leerlijn krijgen pedagogisch medewerkers inzicht of een kind startend, gevorderd of expert is op het gebied van planten, dieren, elementen, mensen en zichzelf. Daarnaast is het een handvat binnen de organisatie, onder ander voor de unieke werkwijze en ter inspiratie.
De Voedselbosjuf van KC Rijnvliet
KC Rijnvliet is het centrale gebouw in de eerste eetbare wijk van Utrecht. Het gebouw loopt met een brug en glijbaan over in heus voedselbos. De Verwonderking verzorgt in overleg met de leerkrachten voedselboslessen en ondersteund met kennis over duurzaamheid in de Project Based Learning Projecten.

Volg de Voedselbosjuf op

Youth Education for Sustainablility
Een duurzaamheidscurriculum voor jongeren tussen de 14 en 19 jaar, is het uitgangspunt van de 4 Europese landen in dit Erasmus+ Project. Het curriculum bestaat uit 20 thema’s en is door het Nederlandse project team direct bruikbaar gemaakt voor in de klas. Hiervoor zijn 60 inspirerende verhalen voor jongeren geschreven. Met bijbehorende onderzoeksvragen leren studenten zelf kritisch na te denken over wat duurzaamheid nou eigenlijk is.

Alle verhalen en docentengids vind je op:

Permacultuur en Voedselbos Verdiepingscursus
Samen met Max de Corte van Coƶperatie Ondergrond in Rotterdam.
Een nieuw avontuur
Kunnen wij elkaar mogelijk inspireren en verder helpen? Neem dan gerust contact op via: annelies
@deverwonderkring.nl . Nu al zin in šŸ˜€