SymbioFest

SymbioFest

door
184 184 mensen hebben dit evenement bekeken.

De mens heeft het web des levens niet geweven, we zijn slechts een draad in het systeem.” – Chief Seattle

We checken het weer op onze telefoon en kennen nauwelijks de eetbare planten in de buurt. Als mens zijn we steeds verder verwijderd geraakt van de natuur met onze stedelijke levens en technologische gadgets.

Daarom vindt zaterdag 24 juni op het fort Werk aan de Waalse Wetering een geheel nieuw festival plaats: Het SymbioFest! Het eerste festival ter wereld waar de relatie tussen mensen en niet-mensen centraal staat en waar elk organisme welkom is.

Op het festival onderzoek je jouw relatie met de natuur en ontdek je nieuwe manieren van verbinden met je natuurlijke omgeving. Natuureducatie staat vaak in het teken van kennisoverdracht, maar onze relatie met de natuur is ook emotioneel, spiritueel en actief. Dit wordt duidelijk als je iemand vraagt een bijzondere natuurervaring te beschrijven. Dan volgt een verhaal over een ontmoeting met een dier óf een zonsondergang op een bijzondere plek. Een ervaring die gevoelens oproept van vrijheid, verbondenheid of verwondering.

Op SymbioFest beleef je dit soort natuurervaringen. Loop de brug over en stap in de nieuwe wereld van het Symbioceen. Een tijdperk waarin mens en natuur samen een nieuwe balans creëren.

Luister naar een kamerplant die muziek maakt, beleef een inter-species picknick of maak een wandeling die al je zintuigen wagenwijd openzet en meer. Beleef natuur totaal anders!

Check meer van het programma hieronder en op instagram! Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.

De locatie

Werk aan de Waalse Wetering is onderdeel van UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies. Het werd tussen 1875 en 1878 gebouwd met één doel: de opdrukkende vijand tegenhouden. Ook nu is het een plek om te schuilen. Voor de vleermuizen die er ’s winters overwinteren en voor spreeuwen, zwaluwen, mussen en ooievaars die het fort gebruiken als nestplaats. In het riet rond de slotgracht broeden watervogels en bloeien prachtige waterplanten. Sssst… hier is het nog écht stil!

Hoe kom je er?

Parking Honswijkerplas, Lekdijk 3999 Tull en Het Waal. Vanaf hier is het ongeveer 5 minuten lopen naar het festival terrein (looproute met bordjes aangegeven).

Kom je met de fiets, dan navigeer je op Waalseweg 22 in Tull en Het Waal. Je kunt je fiets parkeren op het terrein.

Met het OV is het fort lastig te bereiken. Het dichtstbijzijnde station is Houten Castellum op 5 km fietsen.

Ga naar de volgende URL om je te registreren voor dit evenement: https://www.eventbrite.com/e/tickets-symbiofest-600818744037 →

 

Datum en tijd

24-06-2023 @ 11:00 aan
24-06-2023 @ 17:00
 

Evenement types

 

Evenement categorie

Share With Friends