Voor Kinderen

Hi Avonturier,

Je kunt overal op avontuur!
Nieuwe dingen leren en ontdekken.
De wonderen benutten van het allerdaagse.

Ga mee met Voedselbosjuf Annelies en leer alles over zorgen voor de aarde, anderen en jezelf.

Meer aandacht voor elkaar vindt De Verwonderkring erg belangrijk. Daarom komen jouw ouders/verzorgers (maximaal 3 kinderen per volwassenen) en broertjes/zusjes gewoon mee.
Behalve bij de 5-daagse Permacultuur Cursus voor Kinderen en apart aangegeven Voedselboslessen.
Deze zijn is echt bedoeld voor de meer gevorderde avonturiers vanaf 8 jaar.


Permacultuur voor Kinderen


Voedselboslessen

Op verschillende locaties in Utrecht en Zuid-Holland verzorgt Voedselbosjuf Annelies voedselboslessen. De lessen zijn los te volgen en bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar met hun familie. Jouw ouders/verzorgers (maximaal 3 kinderen per volwassenen) en broertjes/zusjes doen gewoon mee. Heb je de Permacultuur Introductiecursus voor Kinderen bij Annelies gevolgd, dan zijn de voedselboslessen een leuke verdieping en natuurlijke weer een extra avontuur. Elke locatie leent zich voor andere lessen. Kom jij ook?


Permacultuur KennismakingsAvontuur

Tijdens deze 2 uur durende Permacultuur-kenninsmaking komen jij en jouw familie er op een spelende en avontuurlijke  wijze achter wat permacultuur is en waar het voor staat. Het is een klein voorproefje van de Permacultuur Introductiecursus voor Kinderen, waar je al ontzettend  veel van zult leren. Meer tijd en aandacht voor elkaar vindt De Verwonderkring erg belangrijk. Daarom kunnen jouw broertjes en zusjes onder de 8 jaar ook meedoen en ervaren. Je ouder(s) en/of verzorger(s) blijven er dus bij (maximaal 3 kinderen per volwassenen) en spelen net als jij actief mee om de basisprincipes van permacultuur te ontdekken. Lukt het jullie om de Bubbel-Blij-Meter weer op groen te krijgen?


5-daagse Permacultuur Introductie-cursus voor Kinderen van 8-12 jaar

Over deze cursus vind je binnenkort meer.Natuurtochten voor Kinderen


Veilig Leren Plukken – Wandeling

Tijdens de veilige-leren-plukken wandeling gaat Voedselbosjuf Annelies, samen met jou en je familie een wandeling maken door Rijnvliet. Niet zomaar een wandeling natuurlijk, want Rijnvliet staat er om bekend dat er heel veel eetbare planten en bomen zijn. Onderweg leer je op een leuke en makkelijke manier over wat je wel EN NIET kunt plukken. Ook krijg je te horen waar je rekening mee kunt houden om goed te zorgen voor de dieren en planten die er leven. Je ontdekt hoe bijzonder elk plant is en waarom ze zo belangrijk zijn. Waarschijnlijk vinden jullie er een paar die je ook echt op kunt eten.


.

Ontdek de Stilte – Wandeling

Sssst, wat hoor ik daar? Een vogel? Geritsel van de blaadjes? Of misschien een kleine muis? Vandaag ontdekken we vanuit stilte, de geluiden in het bos.
We maken meerdere korte stilte-wandelingetjes, die al onze zintuigen zullen prikkelen. Zo beleven we het bos op een andere manier.(Jaar)Feesten en Creatief met Natuur


Is één van bovenstaand activiteiten of cursussen ook tof op jouw school of locatie?
Neem dan contact op met annelies@deverwonderkring.nl voor aanbod op maat.