Voor Scholen, Bedrijven en Organisaties

Voor scholen, bedrijven, organisaties en bijzondere locaties ontwerpt De Verwonderkring diensten op maat. Van verbindende-buitenactiviteiten voor kinderen tot interactieve incompagny-trainingen voor personeel. De Verwonderkring ontwikkelt graag mee aan dat wat nodig is om mensen, natuur en educatie in het hart te verbinden: van out-of-the-box concepten tot doordachte leerlijnen/curricula.

Heb je interesse in bestaand aanbod voor jouw school of locatie? Of kan ik iets betekenen in een nieuw project? Stuur dan een email naar annelies@deverwonderkring.nl .

De Verwonderkring deed eerder al projecten SAMEN MET onder andere:

Leerlijn Natuurfontein
Een leerlijn voor de BuitenSchoolse Opvang die ALTIJD buiten speelt! Weer of geen weer. Met deze op maat gemaakte leerlijn krijgen pedagogisch medewerkers inzicht of een kind startend, gevorderd of expert is op het gebied van planten, dieren, elementen, mensen en zichzelf. Daarnaast is het een handvat binnen de organisatie, onder ander voor de unieke werkwijze en ter inspiratie.
De Voedselbosjuf van KC Rijnvliet
KC Rijnvliet is het centrale gebouw in de eerste eetbare wijk van Utrecht. Het gebouw loopt met een brug en glijbaan over in heus voedselbos. De Verwonderking verzorgt in overleg met de leerkrachten voedselboslessen en ondersteund met kennis over duurzaamheid in de Project Based Learning Projecten.

Volg de Voedselbosjuf op

Youth Education for Sustainablility
Een duurzaamheidscurriculum voor jongeren tussen de 14 en 19 jaar, is het uitgangspunt van de 4 Europese landen in dit Erasmus+ Project. Het curriculum bestaat uit 20 thema’s en is door het Nederlandse project team direct bruikbaar gemaakt voor in de klas. Hiervoor zijn 60 inspirerende verhalen voor jongeren geschreven. Met bijbehorende onderzoeksvragen leren studenten zelf kritisch na te denken over wat duurzaamheid nou eigenlijk is.

Alle verhalen en docentengids vind je op: